hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Védőnőket toboroz a tisztifőorvos

Levélben fordult a védőnőkhöz az Országos Tisztifőorvos, hogy felhívja figyelmüket a méhnyakszűrési illetve vastagbélszűrési programokban való részvétel lehetőségére.

Kérem, engedje meg, hogy felhívjam figyelmét az Országos Tisztifőorvosi Hivatal közreműködésével, európai uniós forrásból megvalósuló TÁMOP-6.1.3.A-13/1-2013-0001 azonosító-jelű projektre, amelynek címe: „Pilot jellegű szűrőprogramok (védőnői méhnyakszűrési illetve vastagbélszűrési programok) kiterjesztésének támogatása”. A projekt hosszú távú célkitűzése, hogy a tervezett tevékenységek, így a védőnői méhnyakszűrés is, hozzájáruljon a méhnyakrákból eredő halálozás jelenleg kedvezőtlen folyamatának megállításához – írja levelében a tisztifőorvos.

A projekt közvetlen célkitűzése, hogy a védőnők hatékonyan részt vegyenek a körzetükben szervezett méhnyakszűrés szervezésében, valamint alkalmasak legyenek önállóan méhnyakszűrést végezni. Ehhez bármely településről várják a védőnők jelentkezését. Nem kizáró ok az sem, ha egy településen több védőnői körzet működik, és nem kíván minden kolléganő részt venni a méhnyakszűrő programban. Jelentkezni lehet: 2013. szeptember 9-15. között.

További részletek az ÁNTSZ honlapján.

(forrás: ÁNTSZ)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés