hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Vegyen praxist, most olcsóbb!

Újra pályázhatnak támogatásért a háziorvosok a "Praxis-váltás" programban, ez alkalommal praxisvásárlásra és eszközeik fejlesztésére összesen 115 millió forintot nyerhetnek el - közölte az egészségügyi államtitkárság és az Országos Alapellátási Intézet (OALI) pénteken az MTI-vel.

Az úgynevezett praxis-váltás programot az év első felében hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága. A közlemény szerint a rendelkezésre álló 300 millió forintos keret mintegy kétharmadát már elnyerték pályázók. Ennek keretében mostanáig - több mint 140 millió forintos összegből - 39 nyertes praxis vásárlását támogatták, míg eszközök és bútorzatok beszerzésére 81 pályázat több mint 41 millió forint összeget nyert el.

Az államtitkárság most kibővítette a háziorvosok számára korábban meghirdetett programot, így ebben a körben azok a 45 évesnél fiatalabb - háziorvostani vagy csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgával, háziorvosi tevékenység végzésére jogosító licencvizsgával, vagy a pályázati kiírásban felsorolt klinikai szakvizsgával rendelkező - orvosok kaphatnak praxisjog vásárlására támogatást, akik ez év május 1. és október 31. között adásvételi szerződést kötöttek vagy kötnek.

Egy pályázó legfeljebb 4 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhet. A nyertes háziorvosoknak vállalniuk kell, hogy a támogatás mértékével arányos ideig a megvásárlásra tervezett praxisban végeznek háziorvosi vagy házi gyermekorvosi tevékenységet.

A támogatási kiírás az OALI honlapján érhető el, a pályázatok benyújtásának végső határideje 2012. szeptember 30. A pályázatokat a bíráló bizottság beérkezési sorrendben folyamatosan bírálja el, amíg a rendelkezésre álló keret tart - olvasható a közleményben.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink