hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Veszprémi csapat nyert a legjobb ápolók versenyén

Az egészségügyi dolgozóknak a rutin feladatok - infúzió bekötése vagy kötözés - mellett bizonyítaniuk kellett kommunikációs képességüket és kreativitásukat is.

Az ország különböző településeiről érkező egészségügyi szakdolgozók május 4-én gyakorlatban mérték össze szaktudásukat és ügyességüket. A „rutin feladatok” (mint például infúzió bekötése, kötözés, stb.) mellett vészhelyzetek elhárítása, újraélesztés is szerepelt a verseny próbatételei között, sőt a csapatok kommunikációs képességeiket, kreativitásukat is összemérhették a neves szakemberekből álló zsűri előtt.

A győzelmet szoros versenyben a Veszprém megyét képviselő SUPER NURSES elnevezésű csapat aratta, de – ahogy Balogh Zoltán, a versenyt megszervező Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke fogalmazott - az egészségügyi dolgozók szakmai versenyének igazi nyertesei végső soron a betegek lesznek.

A közlemény szerint "ismét bebizonyosodott, hogy a magyar egészségügyben az alacsony bérek, nehéz körülmények ellenére is van valami, amire a betegek ma is biztosan számíthatnak: ez pedig nem más, mint a hivatás szeretete és az európai szintű szakmai tudás."

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés