hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

A védőnők viszik majd a zöld zászlót

A védőnők segítségével népszerűsíti a környezettudatosságot, a fenntartható életmódot csütörtökön indított kampányában az Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI).

Klujber Valéria, a program szakmai vezetője szerint azért a védőnőkre építik a kampányt, mert ők az egészségügyben fontos szerepet játszanak a megelőzésben, s hitelesen tudják közvetítetni a kampány üzeneteit. Kiemelte: nem kiadással, hanem spórolással járó tanácsokat adnak. Ezek között a kevesebb víz-, energiafogyasztás fontosságára és a vegyszerhasználat veszélyeire hívják fel a figyelmet, továbbá arra, hogy kevesebb hulladék keletkezzen.

Az Európai Unió támogatásával, 162 millió forintból megvalósuló projekt keretében 3000 területi és iskolai védőnő vehet majd részt oktatáson, és az üzeneteket, kiadványokat több ezer családhoz, általános és középiskoláshoz juttatják majd el szeptemberig.

A nyáron médiakampány is indul televíziós és rádiós hirdetések, óriásplakátok készülnek, s ehhez kapcsolódva lakossági rendezvényeket szerveznek. A 8-14 éves korosztály számára pedig internetes játékot terveznek, a környezettudatos szemléletet, magatartást igénylő feladatokkal. Ezek mellett egy ökoportál elnevezésű weboldalra (okoportal.hu) mind a védőnők, mind a lakosság számára hasznos környezettudatos információkat töltenek majd fel.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink