hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Bedobják a törölközőt a masszőrök?

Több ezer kis- és közepes vállalkozó masszőr mehet tönkre az online kasszák bevezetése miatt, emlékeztet a Magyar Nemzet.

Hamarosan több szolgáltatónál is kötelezővé válik az online pénztárgép használata. Szeptember 30. után a konditermeknek, az autószervizeknek, a plasztikai sebészeknek, a mosodáknak, a tánctermeknek, a járműalkatrész-kereskedőknek is állandó kapcsolatban kell lenniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV). A legnagyobb felháborodást a masszőrök körében keltette az új rendszer, nyílt levelet is írtak augusztusban a Nemzetgazdasági Minisztériumnak (NGM), amire még nem kaptak választ.

– A masszőrök többsége nem tud akkora profitot termelni, amelyből megvásárolhat és hosszú távon fenntarthat egy ilyen gépet. A megkérdezésünk nélkül, erőszakkal viszi át elképzeléseit a kormány. Hivatalosan a fizikai közérzet javítását elősegítő szolgáltatóknak kell online pénztárgépet vásárolniuk, amibe beleesik a naponta 1000–1500 vendéget kiszolgáló fitneszterem és a havi öt–tíz vendéget kezelő, másodállású masszőr. Utóbbiaknak nincs lehetőségük a 200 ezer forintos eszköz beszerzésére, éves szervizelésére és a havi fenntartására – mondta a lapnak Podhorszky Tibor, a Masszőrök Egyesületének elnöke.

Podhorszky szerint Magyarországon húszezer masszőr dolgozik, sokan hagyják majd abba a szakmát, ugyanakkor az is kérdés, hogy az adóhivatal miként ellenőrzi majd azokat, akik maradnak, nem biztos benne, hogy lesz rá elég kapacitása. Meggyőződése, hogy ha nem változik a kormány elképzelése, akkor több kis- és közepes vállalkozó mehet tönkre.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink