hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Bekötik a számlázást a NAV-hoz

Júliusban bekötik az adóhatósághoz a cégek számlázását, így a legtöbb ügyletről rögvest tudomást szerezhetnek az ellenőrök, tudta meg a Magyar Idők.

Újabb, feketegazdaság elleni intézkedés lép életbe nemsokára, a jövő év közepén ugyanis bekötik a cégek számlázását a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV).

Jövő júliustól minden olyan számla adatai beérkeznek majd elektronikus úton, amelyek százezer forintnál nagyobb összegű adót tartalmaznak – mondta a Magyar Idők kérdésére a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára. Tamásné Czinege Csilla hozzátette: a NAV ellenőrzési lehetőségei ezzel a mostaninál is szélesebb körűek lesznek. Az elektronikus számlázás ugyanis összekapcsolódik a közúti áruforgalmat szintén elektronikusan ellenőrző rendszerrel. Utóbbi, vagyis az ekáer arra alkalmas, hogy az idehaza közlekedő teherautók útját nyomon kövessék, a szállítmányokról információt szerezzenek.

Az intézkedés révén a jövőben hatalmas mennyiségű információ érkezik majd a NAV-hoz, az adatdömpinget pedig megfelelően és hatékonyan kell kezelnie a szervezetnek. Ezért a hivatalnál már most készülnek jövő júliusra, és fejlesztik a hatóság informatikai rendszereit, írja a lap.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink