hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Egy évesre nyúlik a menzaamnesztia

A gyakorlatban nem négyhavi, hanem egyéves halasztást kaptak a menzaüzemeltetők a korábbinál szigorúbb szabályozás alól – írja a Napi.hu.

Bár a rendelet tervezett előírásai már hosszú ideje ismertek voltak, a rendelet megjelenését követően egyes önkormányzatok mégis úgy látták, hogy az új követelmények teljesítésére nincsenek kellően felkészülve – idézi a lap Rétvári Bence, az emberi erőforrások tárca (EMMI) államtitkára válaszát, melyet két országgyűlési képviselő írásos kérdésére adott.

Ezt követően halasztották az egészségesebb gyermek- és kórházi étkezést garantáló rendelet életbe léptetését szeptember elejéről január elejére.

Ráadásul a "gyakorlatban történő végrehajtás tekintetében" még nagyobb a türelmi idő, ugyanis a népegészségügyi szakigazgatási szervek ellenőrzései már 2015. január 1-jétől megindulnak (adatgyűjtés, helyzetkép felmérése céljából) de a szankcionálás lehetőségével fellépő ellenőrzések azonban csak 2015. augusztus 31-ét követően indulnak el - derül ki az államtitkár szavaiból a napi.hu-n.

(forrás: Napi Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink