hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Fél évet kapott a kórházi adósságrendezésre a szakminisztérium (FRISSÍTVE: már 83 milliárdos a lyuk + Zombor bizakodik...)

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely az általános tartalékból áttesz a kórházadósságok rendezésére 60 milliárdot a humán tárca kezébe.

A 1226/2015. (IV. 20.) kormányhatározat egyúttal elrendeli „hogy az emberi erőforrások minisztere – az Állami Egészségügyi Ellátó Központ útján – mérje fel a fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók adósságából eredő valamennyi kötelezettséget, továbbá a felmérés eredményeként [a 60 milliárd terhére] az államháztartásért felelős miniszterrel egyetértésben tegye meg az adósság rendezésére irányuló intézkedéseket”.

A folyamat ennek ellenére valószínűleg nem lesz sem gyors, sem egyszerű. Egyrészt már az ismert számok szerint is nagyobb a rendezendő adósság a 60 milliárdnál, másrészt a kormány is elhúzódó folyamattal számol: a mostani határozat október 31-i határidőt szab a miniszternek arra, hogy beszámoljon a konszolidáció végrehajtásáról.

(A kormányhatározat letölthető a Magyar Közlönnyel.)

FRISSÍTÉS (2015.04.21. 07:52):
A Napi.hu idézi a kincstári adatokat, miszerint a kórházak adósságállománya március végére – egy hónap alatt hétmilliárddal növekedve – elérte a 83 milliárd forintot.

FRISSÍTÉS (2015.04.21. 13:15):

A határozat megjelenése után az M1 aktuális csatorna műsorában arra a kérdésre, hogy a rendezés következtében megszűnnek-e a kórházak adósságai, Zombor Gábor azt felelte: úgy gondolja, hogy tudnak olyan, ütemezésben, megállapodásban megfelelő konszolidációról dönteni, amely "a problémákat kezelni fogja, és közel teljes körűen rendezi ezt a kérdést" – közölte az MTI.

 

(forrás: Magyar Közlöny)
hirdetés

Könyveink