hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Hangol a hétvégére az orvosi kamara

A MOK a hétvégén újjáalakulásának 25,. köztestületté válásának pedig 20. születésnapját ünnepli küldöttközgyűlésén – az ez alkalomból tartott tájékoztatóról számol be a kamara honlapja.

„Ez alkalomból is fel kívánjuk hívni a figyelmet az egészségügy nehéz helyzetére, sürgető teendőkre - írják. - Köztestületünk támogatja a kormány egészségügyet érintő alapvetéseit, célkitűzéseit, mivel azok hosszú évek után prioritásként kerülnek megfogalmazásra, szakítva ezzel a szerkezetet öncélúan és rövid távú gazdasági érdekek által torzítottan módosítgató metodikával. A kormányfővel tavasszal folytatott, alapvetéseket tisztázó tárgyalásunk, valamint az azóta az egészségügyért felelős vezetőkkel fenntartott folyamatos kommunikáció is jelzi, fontos szakértő partnerként tekintenek a Magyar Orvosi Kamarára.”

„... kötelességünk ezúttal is felhívni a döntéshozók figyelmét, a valóban kiemelten fontos és támogatott célokat tartalmazó egészségügyi kormányprogram (sic!) megvalósítását a megfelelő financiális háttér biztosításának hiánya komolyan veszélyezteti.

Az alapellátás megerősítése helyes irány, melyet már régóta szorgalmazunk. Ugyanakkor egy percig sem feledkezhetünk el arról, hogy egy jobban működő, népegészségügyi szemlélettel ténykedő alapellátás feladatát beteljesítve számos új beteget produkálhat a rendszerbe, akik diagnosztikai és terápiás szakellátást is igényelhetnek, ezért egy percig sem halasztható a járó és fekvőbeteg ellátásban dolgozó szakorvoskar bérfelzárkóztatásának folytatása sem” – olvasható a mok.hu-n.

hirdetés

Könyveink