hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Két hét múlva folytatják

Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkárnak az egészségügyi érdekképviseletek egy csoportjával folytatott egyeztetéséről számol be a kormány honlapja – eszerint új szereplők is feltűntek az asztalnál.

„Ezen a héten az MSZ EDDSZ, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ), a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) és a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség képviselői vettek részt az egyeztetéseken – írják a közleményben. – Az egyeztetéseken azok a reprezentatív érdekképviseletek vehetnek részt, amelyek a tavaly májusban kezdődött tárgyalássorozat kapcsán együttműködési megállapodást kötöttek a reprezentatív szakszervezetekkel és nem zárták ki magukat a tárgyalásokból. Az MKSZ és a Medicina 2000 megvizsgálja, hogy tud-e csatlakozni a megállapodáshoz.”

 „A Magyar Szakdolgozói Kamara (MESZK) javaslatot tett arra, hogy a szakdolgozói kamarai tagdíjak rendezését a munkáltató, vagy az állam vállalja át. A minisztérium megvizsgálja ennek lehetőségét, illetve amennyiben pénzügyileg is támogathatónak tartja a javaslatot, akkor kidolgozza ennek technikáját is” – olvasható a beszámolóban a kormany.hu-n.

 

(forrás: kormany.hu)
hirdetés

Könyveink