hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Korlátlanul támogatott lesz az ápolóképzés

A kormány meghirdette, megyénként és a fővárosra lebontva, mely szakképzéseket fogja a 2015/2016-os tanévben támogatni – a lista élén állnak az ápolók és az esztergályosok – tudatja a VG.hu.

Az egészségügyi szakmai és érdekvédelmi szervezeteknél láthatóan hatékonyabban lobbizik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), amely hosszas, kitartó munkával elérte, hogy a kormány egyik legfontosabb célja a szakmunkásképzés becsületének helyreállítása legyen, és ennek érdekében még a képzést is teljességgel a kamara igényeire szabják.

Idén szeptembertől az 500 szakközépiskola és szakiskola felügyelete is a Klebelsberg Központtól a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz kerül. A kormány viszont már előre meghirdette, megyénként és a fővárosra lebontva, mely szakképzéseket fogja a 2015/2016-os tanévben támogatni. A korlátlanul támogatott – költségvetési hozzájárulásra korlátlanul jogosult – körbe csupán az általános ápoló, a csecsemő- és gyermekápoló, a mentőápoló és a gépi forgácsoló tartozik. A legtöbb helyen – vagyis korlátozottan, meghatározott keretszámig – támogatott az épület- és szerkezetlakatos, a gépgyártás-technológiai technikus, az ipari gépész, a központi fűtés- és hálózatszerelő, a pénzügyi és számviteli ügyintéző, a szerszámkészítő, a villanyszerelő, az ács, a hegesztő, valamint a szociális gondozó és ápoló. Ez utóbbiak szakképzését valamilyen rejtélyes oknál fogva csak Vas megyében nem támogatja az állam korlátlanul – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink