hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Maradjanak itt! – kérte a debreceni rektor az afrikai diákokat

Arra kérte a rektor a Debreceni Egyetemen (DE) tanuló afrikai diákokat, hogy a közelgő őszi, illetve téli szünetben ne utazzanak haza, maradjanak Magyarországon.

Szilvássy Zoltán rendkívüli sajtótájékoztatóján a megelőző intézkedéssel összefüggésben hivatkozott az Egészségügyi Világszervezet legutóbbi jelentésére, amely szerint az igazolt ebolás megbetegedések száma elérte az ötezret, s becsléseik szerint ez a szám fél év múlva megtízszereződhet.  A rektor hozzátette: a hazai oktatási intézmények közül a Debreceni Egyetemre jár a legtöbb, összesen 740, az ebolajárvánnyal érintett afrikai országokból származó diák.

A rektor utalt arra is, hogy több európai országban, így Szerbiában, Csehországban, Franciaországban is szigorításokat vezettek be az ebolajárvány miatt, ami megnehezítheti az esetlegesen hazautazó hallgatók visszatérését Magyarországra.

Az egyetem rektora elegendőnek ítélte a megelőzés szempontjából a hallgatókhoz intézett felhívást. "Zömében orvostanhallgatókról van szó, akik komolyan vesznek egy ilyen jelzést" - tette hozzá Szilvássy Zoltán.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink