hirdetés
2016. május. 27., péntek - Hella.
hirdetés

Mentőövet kínálnak a ritkáknak

Megnyílt a Mentőöv Információs Központot és Segélyvonalat, amely a ritka betegségekkel kapcsolatos információkat nyújt a betegeknek, a szakembereknek és a döntéshozóknak egyaránt.

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (RIROSZ) feladatául tűzi ki, hogy a ritka betegséggel élők számára lerövidítse azt az évekig tartó folyamatot, míg végül hozzájutnak a megfelelő információkhoz. Mint közleményükben, a Mentőöv a szakmai anyagok fordításával és rendszerezésével igyekszik támogatni a ritka betegségekkel foglalkozó szakemberek munkáját. Emellett segíteni kívánja az ún. orphan drug-ok („árva gyógyszerek”) kifejlesztését, klinikai vizsgálatait, illetve hatásuk monitorozását is előremozdítja.

Az Információs Központ elérhető a 061/790-4533 telefonszámon és a mentoov.rirosz.hu honlapon.

 

(forrás: RIROSZ)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

Könyveink


hirdetés