hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Minden kétszázadik dokumentációban találtak hibát

A műhibaesetek nyolcvanhat százalékában a rendszer hibázott és nem az orvos – hangzott el a SONLINE tudósítása szerint a nagyatádi kórház sebészeti osztálya szervezte tudományos ülésen.

Lőke Miklós és Tunyogi Cs. Miklós főorvosok az orvosi műhibák okait kutatták és azok megelőzésének lehetőségeire hívták fel a figyelmet – olvasható a portál beszámolójában.
– Mivel a rendszerváltást követően az orvosi tevékenység szolgáltatássá vált, így vele együtt jött a kártérítési kötelezettség is. A sebészet, a traumatológa és a szülészet területén lehetséges a legtöbb műhiba – mondták. – A beteg és hozzátartozói szinte minden rezzenést figyelemmel kísérnek, a felpereseket pedig jól felkészült jogász csapatok képviseli, míg az orvosokat és a kórházakat mindig más védő.

Kutatásaik szerint az esetek nyolcvanhat százalékában a rendszer hibázott és nem az orvos. Nagyobb figyelmet kell fordítani a dokumentálásra a beteg érkezésétől távozásáig, egy elemző ugyanis minden kétszázadik dokumentációban talált hibátolvasható a sonline.hu-n.

(forrás: sonline)

cimkék

hirdetés

Könyveink