hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Mocsai magabiztosan készül a rektorságra

A Semmelweis Egyetemből frissen kiváló Testnevelési Egyetem rektori székét megpályázó Mocsai Lajos máris lemondott a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi tisztéről.

A szakember az elmúlt napokban jelezte a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségének, hogy megsokasodott teendői miatt nem tudná megfelelően ellátni a férfi válogatott szakvezetői teendőit, ezért a továbbiakban a felnőtt válogatottak szakmai igazgatójaként számítanak a munkájára.
"Az embernek erkölcsi kötelessége, hogy időben jelezze, ha az életében változás alakul ki" - indokolta döntését Mocsai Lajos az MTI-nek, s kijelentette, megpályázza az ismételten önállóvá váló Testnevelési Egyetem rektori posztját, és a jövőben az oktatási-tudományos munkát helyezi előtérbe.

Mocsai indulása nem meglepetés, már egy korábbi fideszes törvénymódosítás kapcsán írtunk róla, hogy mivel neki nincs meg az  –  egyébként a rektori kinevezéhez szükséges  – egyetemi tanári címe, vélhetően rá szabhatták a sporttudományi felsőoktatást is érintő törvénymódosításban foglalt egyik könnyítést.

(forrás: MTI, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink