hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Nagyon sok a betöltetlen praxis

Több mint 250 betöltetlen háziorvosi körzet van Magyarországon, derül ki a már megszüntetett Országos Alapellátási Intézet által közzétett listából, amelyet a Magyar Hírlap ismertet.

Közzétette honlapján a tartósan betöltetlen háziorvosi körzetek listáját az Országos Alapellátási Intézet (OALI), arra hivatkozva, hogy a hozzájuk érkezett növekvő megkeresések száma miatt tették elérhetővé a felsorolást. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján a listára azok a praxisok kerülnek fel, amelyeknek az önkormányzattal kötött szerződése legalább hat hónapja megszűnt. Jelzik, hogy a gyűjtést praxisengedélyek, praxisengedély-visszavonások, valamint a finanszírozási szerződések alapján állították össze, írja a lap.

A megyénkénti felsorolás szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legrosszabb a helyzet, ahol 35 háziorvosi körzet áll üresen, közülük hét már tizenkét éve gazdátlan, az adatok alapján pedig azóta minden évben megüresedett egy körzet.

A megyék rangsorában Csongrádban a legkevésbé rossz a helyzet, ahol négy praxist kellene feltölteni, amelyek közül egy kivétellel mindegyik legkorábban 2014-ben üresedett meg.

hirdetés

Könyveink