hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Németország nagyot lép

Egyetlen hónap leforgása alatt akár egy millió beteg is részt vehet a német egészségügyi kártya online tesztelésében – írja az eski.hu a szövetségi fejlesztéseket áttekintő cikkében.

Az elektronikus egészségügyi kártyák kiadása mára gyakorlatilag megtörtént, a kötelező betegbiztosítottak több mint 95 százaléka már megkapta azt.  

2014-ben hat hónapig tesztelik ezek használatát. Az Észak-Rajna-Vesztfália, Rajna-vidék-Pfalz, Schleswig-Holstein, Bajorország és Szászország tartományokban kialakított két tesztterületen régiónként 500 orvosi/fogorvosi és pszichoterapeuta praxis, valamint 5 kórház vesz majd részt a próbában. Első körben a biztosítotti törzsadatok kezelésének tesztelését hajtják végre. Ennek során a praxisokban tavaly beüzemelt kártyaolvasó készülékekkel az elektronikus egészségügyi kártyákon tárolt adminisztratív adatok (név, cím és biztosítási státusz) ellenőrzésére, szükséges esetekben azok online aktualizálására kerül sor.

2015 végéig akarják lezárni a szolgáltatók közötti biztonságos elektronikus kommunikáció tesztelésének első szakaszát. Majd 2016 első felében a minősített elektronikus aláírással ellátott elektronikus epikírzis, mint első valódi hozzáadott értéket jelentő alkalmazás már elérhetővé válik az orvosok részéreolvasható az eski.hu-n.

(forrás: GYEMSZI [ESKI])

cimkék

hirdetés

Könyveink