hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Orvoscsábítás: maximalizálni kellene az ügyeleti és készenléti díjakat

Egyelőre kezelhetetlen, hogy a kollégák kiemelt díjazásért akár több mellékállást is vállalnak pihenőidejük rovására, írja a Magyar Idők.

Kapcsolódó cikkek

Több mint harmincöt százalékos a különbség az orvosbérekben a megyék között, Budapesten pedig még ennél is jelentősebb, 140 százalékos eltérés is van a teljes munkaidőben foglalkoztatott doktorok bruttó fizetésében egyes intézmények között – közölte nemrég egy konferencián Boncz Imre, a Pécsi Tudományegyetem professzora.

Az orvosok, szakdolgozók természetesen élnek is a fizetéskülönbségek adta lehetőségekkel, és ha tehetik, oda mennek, ahol többet kereshetnek. A kórházak pedig rendszeresen egymásra licitálnak, különösen a hiányszakmákban, mint az aneszteziológia, a traumatológia vagy a sebészet, baleseti sebészet, csak hogy működtetni tudják az osztályokat és a szakrendeléseket. A probléma napi szintű a fővárosban, emlékeztet a lap, melynek Svébis Mihály, a Magyar Kórházszövetség elnöke megerősítette: a jelenség gyakori, a helyzet egyelőre kezelhetetlen. A kollégák a kiemelt díjazásért akár több mellékállást is vállalnak a pihenőidejük rovására. Ennek úgy lehetne gátat szabni, ha országosan maximalizálnák az ügyeleti és készenléti díjakat.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink