hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Sürgős beavatkozásra szorul a sürgősségi ellátás

Azonnali krízismenedzsmentet és a jelenlegi struktúra újragondolását szorgalmazza a sürgősségi ellátás területén a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság – írja a Világgazdaság.

Az uniós támogatások ellenére nemhogy javult, bizonyos értelemben romlott Magyarországon a sürgősségi betegellátás hatékonysága – von mérleget a lap. Emiatt, főleg Közép-Magyarországon nem kis mértékben a szerencsén is múlik, hogy egy akut beteg milyen ellátáshoz jut

A Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnöke, Berényi Tamás főorvos azt mondja: az egyik helyről a másikra küldözgetett betegek esetei nagyon jól tükrözik a valós helyzetet, azt, hogy a szakma javaslatai ellenére sem alakult ki Magyarországon egységes sürgősségi ellátó struktúra.

A közép-magyarországi régióban ugyan sok a kórház, de alig van olyan, amelyik folyamatos ellátást nyújt, míg vidéken a megyei kórházak heti 168 órában kötelesek fogadni a betegeket. „A sürgősségi ellátás nem csak egy szakma, hanem egy ellátási szemlélet, ami azt jelenti, hogy a beteg mellé kell rendelni a teljes ellátást, amire szüksége van. Erre ezek az izoláltan működő, különböző készséggel és progresszivitási szinttel rendelkező szolgáltatók nem alkalmasak” – idézik az elnököt a vg.hu-n.

(forrás: VG Online)
hirdetés

Könyveink