hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Szász Károly lett a befutó a SOTE-n (FRISSÍTVE: még több kancellár...)

Az Index információi szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete egykori vezetője, Szász Károly lesz a Semmelweis Egyetemen (SOTE) első kancellárja.

Az egyetemek új vezetőinek névsorát pénteken ismerteti Balog Zoltán, humánminiszter. A kancellárokat eredetileg szeptemberre akarták kinevezni, a miniszterelnök döntése azonban több hetet csúszott.

A befutó pályázóra az Emmi tett személyi javaslatot Orbán Viktornak, az egyetemeknek viszont gyakorlatilag semmilyen beleszólása nem volt a folyamatba. Ennek köszönhetően a nevek az utolsó pillanatig titokban maradtak. A SOTÉ-n még csütörtök délután sem tudták megmondani, ki lehet a kancellár, holott az irodáját már ki is alakították a rektori titkárság közelében.

Az 57 éves közgazdász végzettségű Szász Károly Kupper András, korábbi fideszes országgyűlési képviselővel versenyzett a SOTE-kancellári posztért, végül a kétszeres PSZÁF-elnök került ki győztesen. – olvasható az index.hu-n.

FRISSÍTÉS (2014.10.31. 13:55):
Huszonegy felsőoktatási intézmény kancellárjának nevét jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken – közölte az MTI.
Balog Zoltán tájékoztatása szerint a Budapesti Corvinus Egyetemen Pavlik Lívia, a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen Barta-Eke Gyula, a Debreceni Egyetemen Bács Zoltán, a Kaposvári Egyetemen Borbás Zoltán, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen Rakonczai Éva, a Miskolci Egyetemen Deák Csaba, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen Nagy Zsombor, a Nyugat-Magyarországi Egyetemen Dinnyés Álmos, az Óbudai Egyetemen Monszpart Zsolt, a Semmelweis Egyetemen Szász Károly, a Szent István Egyetemen Figler Kálmán, a Széchenyi István Egyetemen Filep Bálint, a Testnevelési Egyetemen Genzwein Ferenc, a Budapesti Gazdasági Főiskolán Dietz Ferenc, a Dunaújvárosi Főiskolán Mészáros Virág, az Eszterházy Károly Főiskolán Csathó Csaba József, a Károly Róbert Főiskolán Szentgyörgyvölgyi László, a Magyar Táncművészeti Főiskolán Antal József, a Nyíregyházi Főiskolán Kvantz József, a Pető András Főiskolán Mihályi Máté Győző, valamint a Szolnoki Főiskolán Varga Csaba tölti be a kancellári posztot.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, az Eötvös József Főiskola és a Kecskeméti Főiskola esetében nem találtak alkalmas jelöltet a kancellári posztra. Ezkre a jövő héten új pályázatot írnak ki, s a miniszter szerint az év végére minden intézményben lesz kancellár.
A most kinevezett kancellárok november 15-től kezdhetik meg munkájukat.

(forrás: Index)

cimkék

hirdetés

Könyveink