hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

További érdemesek

A legfrissebb Magyar Közlöny újabb nevekkel egészíti ki a köztársasági elnök részben már ismert augusztus 20-i kitüntetési listáját, közöttük is vannak, aki az egészségügyből is ismerősök lehetnek.

 

A MAGYAR ÉRDEMREND tisztikeresztje polgári tagozata
kitüntetésben részesült

kiemelkedő, a gyógyszertan területén végzett több évtizedes kutató- és oktatómunkája, valamint az erdélyi magyar tudományos élet és a magyar nyelvű orvos- és gyógyszerészképzés terén meghatározó szakmai tevékenysége elismeréseként dr. Feszt György, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Gyógyszerészeti Karának nyugalmazott tanszékvezető professzora.

 

A MAGYAR ÉRDEMREND lovagkeresztje polgári tagozata
kitüntetésben részesült

a magyar–német orvostudományi kapcsolatok, felsőoktatási és kutatási együttműködések fejlesztése terén végzett, Magyarország jó hírnevét erősítő tevékenysége elismeréseként dr. Dirk Müller-Wieland, a hamburgi Asklepios Klinik St. Georg vezető belgyógyász professzora,

a magyar–tunéziai gazdasági, civil és sportkapcsolatokra is kiterjedő együttműködés fejlesztése érdekében végzett elkötelezett tevékenysége elismeréseként dr. Gharbi Abdelazizsebész szakorvos, a Tunéziai–Magyar Baráti Társaság és a Tunéziai–Magyar Üzleti Tanács alapító tagja.

 

A MAGYAR ÉRDEMREND tisztikeresztje katonai tagozata
kitüntetésben részesült

a lézer- és magnetoterápia területén elért jelentős kutatási eredményei, a katonai egészségügyben végzett kimagasló orvosi, oktatói és vezetői munkája, valamint aktív szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként dr. Sandra Sándornyugállományú ezredes, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja Reuma és Fizioterápia Szakrendelésének rendelésvezető főorvosa .

 

A MAGYAR ÉRDEMREND lovagkeresztje polgári tagozata
kitüntetésben résesült

a lézerek orvosi és biológiai alkalmazása terén végzett, egyedülállóan innovatív kutató- és oktatómunkája, valamint az országos és egyetemi szintű tudományos testületekben végzett sokrétű társadalmi tevékenysége elismeréseként dr. Hopp Béla, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Fizikus Tanszékcsoportja Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára,

a hazai vállalatirányítás területén végzett kimagasló színvonalú munkája, valamint az egészséges életmód népszerűsítését szolgáló tevékenysége elismeréseként Nagy Miklós, a Béres Gyógyszertár Zrt. gazdasági igazgatója.

 

 

(forrás: Magyar Közlöny)

cimkék

hirdetés

Könyveink