hirdetés
2016. május. 31., kedd - Angéla, Petronella.
hirdetés

Újabb 5 milliárd várólista-rövidítésre

Plusz 5 milliárd forintot szán a kormány a várólisták csökkentésére 2016-ban, emlékeztet a NOL Kiss Zsoltnak, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megbízott főigazgatójának a Kórházszövetség kongresszusán megismételt információi alapján.

Mint a lap felidézi: az elmúlt három évben 13,2 milliárd forintot költött az egészségbiztosító, s a programnak köszönhetően a nagy ízületi – csípő-, és térdprotézis – műtétek átlagos várakozási ideje 165, illetve 85 napra csökkent.

Az egy évvel ezelőtt műtétre váró 43 ezer betegből már csak 34-35 ezren állnak sorba. A főigazgató szerint a várakozók száma már nemigen csökkenthető, csak a várakozási ideje. Az ismert népegészségügyi és demográfiai mutatók miatt ugyanis hamar akad utánpótlása a sorból kikerülteknek.

A műtétek elvégzésére extra-finanszírozással is ösztönzi az egészségbiztosító a kórházakat. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos esetért járó 150 ezer forint helyett 165-180 ezer forintot fizetnek. Sőt a listán szereplő betegek operálása nem számít bele az intézmények által végezhető műtéti kvótákba sem, írja a lap.

(forrás: NOL)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

Könyveink


hirdetés