hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Velkey: Számoljuk fel az orvosi egérutakat!

Egérútnak nevezi az InfoRádióban az orvosok külsős foglalkoztatását a Magyar Kórházszövetség elnöke. Az, hogy egyre több a külsős orvos a kórházakban, Velkey György szerint  a külföldi munkavállaláshoz hasonlóan kényszerpálya.

A legtípusosabb az aneszteziológus, a sürgősségi ellátás, a gyerekgyógyászat és az ügyeleti ellátás. Ilyenkor az orvosok egy, a tevékenységet végző cég alkalmazottaiként jelennek meg", fejtette ki Velkey György. A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint "a díjak megállapításánál kettős szempont van; egyrészt a piaci, másrészt az ellátásfelelősségi. Az orvos és a szolgáltató, azaz a kórház is tudja, hogy az adott szakterületet el kell látni, de kevés a pénze az intézménynek.

"Ez mindenkinek rossz folyamat. Olyan állapotokat kellene létrehozni, amelyben olyanok a bérek, amelyek elegendőek a kórházakba kerülő emberek közellátására, és arra állnának rá a munkatársak, hogy normál munkaidőben megfelelő életpályát tudjanak kialakítani. És az ilyen típusú "egérutak", amiből sok más is van, például a részleges külföldi munkavállalás, ágazaton kívüli tevékenységek és még sok minden más, háttérbe szorulhatnának. Az lenne a cél, hogy a kórházakban kipihent, kizárólag arra a feladatra koncentráló, megfizetett, megbecsült munkatársak tudjanak dolgozni", hangsúlyozta Velkey György az InfoRádióban.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink