hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

A Gyógyszerészi Kamara elnöke megérti a regisztrációs díj ellen tiltakozókat

Horváth Tamás egyúttal sajnálatosnak tartja, hogy egyes patikusokat hátrányos megkülönböztetés ér annak alapján, hogy hol dolgoznak.

A köztestület elnöke Magyar Nemzet cikkére reagált, amely szerint több fővárosi és Pest megyei patikus jogszerűtlennek tartja, hogy a tagdíjon kívül a belépésért is pénzt kérnek tőlük az egészségügyi kamarák.

Több fővárosi és Pest megyei patikus kereste meg a lapot. Nem értik, miért kell kilencezer forintos adminisztrációs díjat fizetniük ahhoz, hogy beléphessenek a Magyar Gyógyszerészi Kamarába, míg az ország más területein dolgozó patikusoktól ezt nem kérik.

A kamara budapesti szervezete szerint az új tagok felvételével járó feladatok és terhek, így a költségek is jelentősen megnőttek, ezért vezetik be az adminisztrációs díjat. Tekintve, hogy az erről szóló határozatot a köztestület budapesti szervezete hozta, így az csak a fővárosi és Pest megyei patikusokra vonatkozik - olvasható a lapban.

A kamara elnöke elmondta, hogy az ország többi területi szervezeténél nincs ilyen regisztrációs díj. Már az országos elnökség is tárgyalta ezt a kérdést, kiadtak egy határozatot, amelyben helytelenítik a területi szervezet díjszedését, de többet a hatályos jogszabályok alapján jelenleg nem tudnak tenni.

Kifejtette: a területi szervezetek önálló jogi személyek, jogszabály adta lehetőségük, hogy bevételeket teremtsenek maguknak. Horváth Tamás elmondása szerint a kamara országos vezetőségének jelenleg nincs olyan jogi lehetősége, amellyel egy területi szervezet ilyen jellegű szabályozását hatályon kívül tudná helyezni.

Az MTI a regisztrációs díjat szedő budapesti szervezet elnökét is kereste az ügyben, de Hetényi Lászlót nem sikerült elérni.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink