hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Hűtlen kezeléssel gyanúsítják az ÁEK volt főigazgatóját

A rendőrség meggyanúsította Szilvásy Istvánt, a HM Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) volt főigazgatóját, nyugállományú rendőr dandártábornokot - közölte Kende Péter ügyvéd.

A BRFK-n annyit erősítettek meg: május 5-én egy embert meggyanúsítottak az ügyben.

Kende Péter közölte: a rendőrség két 2007-2008-as esetre - egy közalkalmazotti foglalkoztatást, illetve egy külső cégnek az ÁEK gazdálkodásával kapcsolatos szakértői munkáját vitatva, együttesen mintegy 4,4 millió forint értékben - hűtlen kezelés gyanúját fogalmazta meg.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint a gyanúsítás ellen panaszt tettek, a kihallgatáson Szilvásy István nem tett vallomást. Az ügyvéd a vizsgálattal kapcsolatban további részleteket nem kívánt elmondani.

A BRFK szóvivője, Horváth Katalin Fanni annyit mondott: 2010. június óta nyomoz a XIII. kerületi rendőrkapitányság hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt az ügyben, amely a katonai ügyészségtől került át hozzájuk.

Hozzátette: a közelmúltban tanúkihallgatások történtek, május 5-én pedig egy gyanúsítotti kihallgatás történt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Ennek tartalmáról és a gyanúsított személyéről azonban részleteket nem közölt.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink