hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Debrecenben elkülönítették a nigériai beteget (FRISSÍTVE: maláriás...)

Malária gyanújával kezelik a Debrecenben rosszul lett nigériai állampolgárt – írj aközleményében a tisztiorvosi szolgálat.

2014. szeptember 15-én egy nigériai állampolgárságú férfi jelentkezett háziorvosánál magas lázzal járó rosszullét miatt. Tekintettel a nyugat-afrikai Ebola-járvánnyal összefüggő fokozott egészségügyi készültségre, az országos tisztifőorvos által kiadott utasításnak megfelelően kezdték meg az ellátást.

Ugyanakkor kiderült, hogy a beteg Nigérián belül nem járt olyan területen, amely az Ebola-járvány által érintett, továbbá tünetei malária megbetegedésre utalnak, ezért nem áll fenn az Ebola-láz gyanúja.

A férfi a lázcsillapítás hatására már a rendelőben jobban érezte magát, majd a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetbe szállították, ahol elkülönítették. A megebetegedés kórokozójának kimutatására megkezdődtek a laboratóriumi vizsgálatok.

FRISSÍTÉS: (2014.09.16. 16:16):

Keddre a labortesztek nyomán igazolódott a gyanú, hogy a férfi maláriás, s a gyógyszeres kezelés hatására már jobban is van - közölte az MTI.

 

(forrás: ÁNTSZ)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés