hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Folytatásos ikerszülés

Több mint három hét különbséggel, ritka, életmentő eljárás segítségével születtek ikrei egy amerikai nőnek.

A 35 éves Lindalva Pinheiro da Silva mindössze 24 hetes ikerterhes volt idén februárban, amikor fenyegető koraszülés miatt kórházba került - adta hírül a The Daily Mail online kiadása.

Injekciókkal sem sikerült megállítani a szülést, ezért a bostoni Beth Israel Deaconess Egészségügyi Központ szülészeti osztályának orvosai úgy döntöttek, ritkán alkalmazott technikához folyamodnak: az egyik magzatot az anyaméhben tartják, miután az ikertestvére megszületett. Az adott erre esélyt, hogy az első baba, Alexandre érkezése után a szülés leállt, pedig legtöbbször folytatódni szokott - mondta Steven Ralston, a szülészet igazgatója.

Az anya a fertőzések ellen antibiotikum-injekciókat kapott, és a megállított szülés utáni három hetet a kórházban töltötte, így látogathatta apró, csupán 453 grammos kisfiát. Bátyja után 24 nappal, háromszor akkora súllyal megszületett Ronaldo. A több mint három hét, amennyivel Ronaldo hosszabb időt töltött az anyaméhben, hatalmas különbséget jelentett: olyan volt, mint egy rendes, időre született kisbaba - mondta az édesanya.

A kisfiúk a kórházban maradtak, ahol szépen gyarapodnak, már mindegyikük több mint három kilogrammos. Az orvosok szerint valószínű, hogy hazamehetnek június 18-ig, születésük erre a napra volt eredetileg kiírva.

"Ők az én csodababáim. Ronaldo azért, mert bent tudott maradni, Alexandre azért, mert túlélte a korai startot" - mesélte da Silva.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés