hirdetés
2016. május. 29., vasárnap - Magdolna.
hirdetés

Feloldhatják a chilei abortusztilalmat

Enyhíthetik a néhai diktátor, Augusto Pinochet idejében elfogadott teljes abortusztilalmat Chilében, írja a BBC alapján a Népszava.

A santiagói alsóház elfogadott egy határozatot, amely nemi erőszak, az anya életét veszélyeztető állapot, illetve a magzat életképtelensége esetén engedélyezné a terhességmegszakítást. A többségében katolikus dél-amerikai országban 1989-ig engedélyezett volt az abortusz, azóta azonban teljes tilalom volt érvényben, akárcsak hat másik latin-amerikai államban.

A szenátusban még jóvá kell hagyni a rendelkezést; felmérések szerint a chilei közvélemény többsége támogatja az abortusztilalom enyhítését, írja a Népszava.

(forrás: Népszava Online)
Share on Tumblr

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

Könyveink


hirdetés