hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

 

Összehozhatja egy telefon az egészségügy érdekeltjeit

Mozgó egészségügyi központtá, egyfajta jeladóvá akarja fejleszteni az iPhone-t az Apple – idézi Tim Cook vezérigazgató bejelentését a NOL.

Az okostelefonhoz  tervezett új, HealthKit alkalmazások révén nemcsak a felhasználó mozgását, de legfontosabb életfunkcióit is nyomon lehet majd követni a távolból. Sokkal többről van szó, mint mondjuk a kocogás legfontosabb adatainak rögzítése, a készülék az életfunkciók alakulását, azon gyorselemzését is elvégzi, kimutatva egy-egy rendkívüli szívritmuszavart, vagy akár egy elmulasztott gyógyszerbeszedés hatásait. Az Apple lehetővé teszi a fejlesztőcégek számára, hogy eszközökkel vagy a programokkal rácsatlakozzanak a felületre, s közösen tegyék még sokoldalúbbá az okostelefont.

A rendszer akkor hozhat forradalmi változást az egészségmegőrzésben, a prevencióban, ha az nem csak a felhasználóra és az adatokat összegyűjtő, a technikai hátteret adó Apple-re szorítkozik. Akkor szól nagyot az újítás, ha előnyeinek kihasználására működőképes modellt dolgoznak ki az egészségbiztosítók, a társadalombiztosítás, az egészségügyi ellátórendszer, a mentőszolgálat és a kórházak bevonásávalolvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink