hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

24 karátos aranyozott óra a kórházi műtárgyak listáján

Felértékeltette a három éve bezárt kórházakból megmaradt, összesen 98 tárgyat az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI)– derül ki a Világgazdaság beszámolójából.

A lapnak Kárpáti Zsuzsanna főigazgató elmondta, a több mint húszezer, gyógyításnál használt eszköz, műszer, textília többsége árveréssel, 49 millió forint értékben már gazdára lelt más kórházakban és rendelőkben. A raktáron maradt készlet többsége leselejtezésre vár, de egy részüket százezer forintért igazságügyi szakértővel vizsgáltatta meg az EKI.

Egymillió forintot érhet az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) főigazgatói szobájának kanapéja két fotellel, székekkel és dohányzóasztallal. A listán szerepel még egy – szintén egymillióra becsült - Bösendorfer-zongora, valamint egy 800 ezer forintot érő, szintén az OPNI-ból maradt 24 karátos aranyozással, kézi faragással készített falióra is.

Kárpáti Zsuzsanna a lapnak elmondta, ötvenezertől egymillió forintig terjed a tárgyak értéke, ám a kereslet szabhatja meg a végső árat. A tárgyak sorsáról az egészségügyi ágazat vezetése dönt majd.

(forrás: Világgazdaság)

cimkék

hirdetés

Könyveink