hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

58,6 milliárd

Szeptember végére 58,6 milliárd forinttal tartoztak a magyar kórházak, az adósság csaknem kétharmadának, 33,4 milliárd forintnak 60 napon túl lejárt a fizetési határideje. Augusztus vége és szeptember vége között a növekedés 3,3 milliárd forintot tett ki, derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adataiból, amelyeket a Napi.hu idéz.

Szeptember végére újra meglódult a kórházi adósságállomány növekedése. A legnagyobb adós a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, amelynek adóssága az előző hónaphoz képest 330 millió forinttal növekedve megközelítette az 5,2 milliárd forintot. További 19 kórházban (azaz majd minden ötödik kórházban) lépte át az egymilliárdot a tartozás értéke, ezen belül 4 intézménynél a kétmilliárd forintot is meghaladta az adósságállomány.

Mintegy 3,4 milliárd forintra duzzadt a Péterfy Sándor utcai kórház tartozása. A Békés megyei központi kórház 2,7 milliárd, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kórház 2,2, a Kenézy Gyula kórház 2 milliárd forinttal tartozott szeptember végén. A Debreceni Egyetemen egy hónap alatt az első kilenc havi adósság negyedével, 350 millió forinttal gyarapodott az állomány, ezzel elérte az 1,5 milliárd forintot. A Bács-Kiskun megyei kórház egy hónap alatt 367 millió forinttal 854 millióra növelte a tartozásait, közölte a lap.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink