hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

"A politika lassan bocsánatot kérhet az egészségügy és az oktatás állapota miatt"

Katasztrofális állapotban van az egészségügy, de hiába van mindenkinek egy szörnyű története, mégsem üti át az ingerküszöböt az embereknél – ezt Németh Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Kapcsolódó cikkek

Kuncze Gábor pedig arról beszélt, hogy már 1994-ben is azzal kampányolt, hogy az egészségüggyel valamit kezdeni kell, és a politika lassan bocsánatot kérhet az emberektől az egészségügy és az oktatás állapota miatt. A volt szabaddemokrata politikus szerint többletforrásokat kell bevonni az ágazatba, az emberek is már az első helyre teszik a közvélemény-kutatásokban az egészségügy problémáit.

Hozzátette: ugyanakkor tudják az emberek, hogy a nővérek és az orvosok is erőn felül teljesítenek, és ezért egy vegyes kép alakul ki bennük, hogy ugyan minden rossz, de az XY doktorúr nagyon rendes. 6 éve van egy folyamatosan romló helyzet az egészségügyben, holott már állami működtetés van, amivel aza  legnagyobb baj, hogy aki felemeli a hangját, az az állásával is játszik – fogalmazott.

Németh Péter kijelentette: Orbán Viktor arra nagyon jól ráérzett a szociális népszavazással, hogy az emberek nem akarnak fizetni. A Népszava főszerkesztője elmondta: nagyon tudatos polgárok akarnak csak fizetni az egészségügyért is.

További részletek és videó

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink