hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

A főpolgármester külföldről állította le Szentes Tamást

Budapest első embere kijelenti, hogy egyetlen egészségügyi intézményvezető sem lesz kirúgva - mondta Szűcs Somlyó Mária.

Tarlós István főpolgármester külföldről, Újvidékről állíttatta le Szentes Tamás egészségügyért- és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes kórházigazgatókkal folytatott tárgyalásait - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. Szentes Tamást telefonon megkereste az MTI, ám a politikus azt közölte: nem nyilatkozhat.

Szűcs Somlyó Mária úgy fogalmazott: "Budapest első embere kijelenti, hogy egyetlen egészségügyi intézményvezető sem lesz kirúgva". A történtek részleteiről azonban nem kívánt nyilatkozni, mindössze annyit mondott, hogy az ügyben szerda délután sajtótájékoztatót tart Tarlós István és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a városházán.

Az Index információi szerint kedden "a fővárosi kórházigazgatók egymásnak adták a kilincset az egészségügyi főpolgármester-helyettesnél, aki sorban rugdosta ki őket".

Tarlós kontra Szentes

Az elmúlt néhány nap történései nem épp felhőtlen, konfliktusmentes viszonyt feltételeznek Tarlós István és újdonsült helyettese közt. Szentes Tamás a Népszabadságnak adott nyilatkozata - melyben még arról beszélt, elképzelhetőnek tartja, hogy a mostani 9 nagykórház helyett a jövőben akár 3-4 is elegendő lehetne, valamint hogy "nem sajnálja az időt, a fáradságot arra, hogy meggyőzze Tarlós Istvánt, koncepciója helyes" - egy nappal azután, pénteken jelent meg, hogy a budapesti egészségügyi vezetés - Szentessel és Tarlóssal - csütörtökön elvi megállapodást kötött Szócska Miklóssal. Az egyeztetésről a Népszava számolt be szombaton, amely akkor még úgy tudta, a döntés szerint a teljes fővárosi önkormányzati tulajdonú kórházi rendszert átadják az államnak. A tegnapi közgyűlésen Szentes Tamás minden egészségüggyel kapcsolatos előterjesztését levették a napirendről. 

(forrás: MTI, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink