hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.
hirdetés

A riasztások ugrásszerű növekedésére számítnak

A kánikula miatt hétfőn már több ájulásos esethez, illetve szívbeteghez riasztották a mentőket, de összességében nem volt kiemelten sok hívásuk, általában a kánikula negyedik-ötödik napján szokott megugrani a  hívások száma - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek.

Győrfi Pál kifejtette: a nagy melegben egyelőre nem emelkedett számottevően a riasztásaik száma, balesetekből sem volt több, mint ilyenkor általában. Ennek az is az oka, hogy az első napokban az emberek még jobban tűrik a meleget. A kánikula tartóssá válásával, esetleges fokozódásával viszont az emberi szervezet egyre fáradtabbá válik, kevésbé tud védekezni a hőség ellen - tette hozzá.

Arra készülnek, hogy a következő napokban - a tapasztalatok alapján - akár 20-30 százalékkal is több riasztásuk lehet. Ezért ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy aki teheti, különösen a meleg által leginkább veszélyeztetettek - idősek, szív- és érrendszeri, más súlyos betegségben szenvedők - a nagyobb megterhelést jelentő feladataikat a hét második felére időzítsék.

Keddtől egyes területeken a napi középhőmérséklet már tartósan 27 fok felett is lehet, csütörtök éjjel azonban várhatóan eléri az országot egy hidegfront, amely több fokkal mérsékelheti a meleget.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés