hirdetés
hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.
hirdetés

Amikor a mentőt kell menteni

Agresszió a rohamkocsiban és a tanórán; mi védi a közfeladatot ellátó személyeket - teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet.

Bár tavaly kibővült a közfeladatot ellátó személyek köre az egészségügyi dolgozókkal, a mentőszolgálat tagjait szinte nap mint nap inzultálják, leköpik és szidalmazzák a munkájuk során. A büntetőjogi védettséget élvező tanárokat sem kímélik a diákok, a pedagógusok sokszor kudarcként élik meg a támadásokat, így az erőszakos cselekményre gyakorta nem is derül fény.

Pedig a büntető törvénykönyv egyértelműen fogalmaz, a közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak büntetési tétele alapesetben három évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Tavaly összesen 710 esetben, míg idén már 358 esetben indult eljárás közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekmény miatt – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság adataiból.

A parlamentben tavaly fogadták el azt a módosító indítványt, ami alapján már az egészségügyi dolgozók, így a mentőszolgálat tagjai is közfeladatot ellátó személynek minősülnek, de a büntető törvénykönyv idesorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyházak tagjait és többek között a szociális munkásokat is – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában, melyből további részleteket is megtudhat.

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés