hirdetés
2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.

Az alkohol és a cigaretta jövedéki adójának emelésére készül a kormány

A többi között az alkohol és a cigaretta jövedéki adójának emelésével foltozná be a 100 milliárdos költségvetési lyukat a kormány.

Egyebek mellett a szerencsejátékok adói, valamint az alkohol és a cigaretta jövedéki adójának emelésével tervezi kipótolni a 2011-es költségvetésben a vártnál kisebb gazdasági növekedés miatt keletkezett 100 milliárd forintos hiányt a kormány – mondta a TV2-nek adott interjújában a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a közkiadásokat nem lehet tovább karcsúsítani, de arra van mód, hogy az idei költségvetés néhány tételét ne teljesítsék, hanem áthelyezzék a jövő évi, vagy a két évvel későbbi büdzsébe.

 

 

A kormányfő további konkrétumokat a kabinet jövő szerdán záruló kétnapos ülése után tesz közzé. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter korábban, a kormányfő és 11 közgazdász megbeszélése után azt mondta: a többi között az áfabehajtás hatékonyságát növelő intézkedésekkel tervezik fedezni a költségvetési hiányt. A találkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy továbbra sem szabad megszorító politikát alkalmazni.

(forrás: tv2)
hirdetés

Könyveink