hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Az egyik pénzt lop, a másik gyereket

Befejeződött az a biztonsági felülvizsgálat, amit a szombathelyi csecsemőlopás után rendelt el intézményeinél a kórházfenntartó – írja a NOL.

A GYEMSZI az intézmények érdekében – tudniillik, hogy ne szállják meg őket a tolvajok, rablók és más fosztogatók – nem tervezi nyilvánosságra hozni, hogy hol volt a leggyengébb a biztonság – magyarázza a lap.

Bár a Szombathelyen történtek miatt a csecsemőosztályok őrzését mindenütt megszigorították, a GYEMSZI további intézkedéseket tart szükségesnek az intézmények részéről. Például, hogy a nem anya mellett lévő újszülöttet semmilyen módon ne hagyja a szakszemélyzet felügyelet nélkül. Amennyiben az épület kialakítása megengedi, az újszülöttosztályt úgy kell elhelyezni, hogy a vészkijáraton túl csak egy megfelelő védelemmel ellátott bejárata legyen, ahová csak külön kódkártyákkal lehessen belépni.

Mindemellett a GYEMSZI felhívta az intézmények figyelmét a betegdokumentáció pontos vezetésére. A dokumentációban a jövőben külön is szerepeltetni kell, hogy az újszülött kinek adható ki - olvasható a nol-on, ahol most százezer forintot is lehet keresni egy kórházi trükkös tolvaj felismerésével.

(forrás: NOL)

cimkék

hirdetés

Könyveink