hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

 

Díjat kaptak a cikkükre

A pécsi és a szegedi egyetem kutatói kapták idén a Laboratóriumi Medicina Európai Szövetségének díját, amit a legkiválóbb kutatási eredményeket felmutató szerzőknek adnak.

A pécsi és szegedi kutatók győztes publikációjának témája a mesterséges megtermékenyítési technikák hatásfokának emelése volt az embrió potenciális károsodása nélküli vizsgálatokkal - írta a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.  Hozzátették: a cikk a pécsiek részéről Bódis József rektor, Kovács L. Gábor, Montskó Gergely, Várnagy Ákos és Zrínyi Zita, szegedi részről pedig Janaky Tamás és Szabó Zoltán nevéhez fűződik.

A Laboratóriumi Medicina Európai Szövetségének díját egy független szakértőkből álló bizottság ítéli oda minden évben, a korábban ismert diagnosztikai módszerekhez képest mind klinikai, mind gazdasági szempontból legjobb eredményt és hasznosíthatóságot bemutató tudományos cikk számára - utalt rá a pécsi egyetem.

Közölték: a tízezer euró pénzjutalommal járó díjért idén tíz európai országból tizenhét publikáció szerzői szálltak versenybe. A bizottság értékelésénél fontos szempont volt az újdonság, az eredetiség, a tudományos minőség, a klinikai jelentőség, és az eredmények gazdasági hatása. (A kutatásról korábban így számolt be a MedicalOnline.)

(forrás: MTI)

cimkék

IVF
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink