hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Doktornak készülnek a korrekorderek

Orvosnak készül a Debreceni Egyetem (DE) legfiatalabb diákja, derül ki abból az összeállításból, mely szerint hatvan év korkülönbség is akad a helyi hallgatók között.

Hat évtizednyi a különbség az egyetem legfiatalabb és legidősebb hallgatójának életkora között - írta a DE sajtóirodája az MTI-nek  -  az elmúlt három tanévben ugyanis három külföldi diák is 15 évesen kezdte meg tanulmányait az intézmény angol nyelvű orvosképzésének előkészítőjében, miközben az egyetem legidősebb hallgatója, az idén 75 éves Orosz Zoltán a leendő jogászok táborát erősíti, és várhatóan jövőre kapja meg diplomáját a gépészmérnöki, illetve a mérnök-közgazdász oklevele mellé.

A közlemény szerint az intézmény tanulóinak átlagéletkora 24 év, közülük a legfiatalabbak a gyógyszerészhallgatók átlagosan 22 életévükkel, míg a legidősebb diákok – a levelezős hallgatók magasabb számából adódóan – a gyermeknevelési és felnőttképzési karon tanulnak, átlagéletkoruk 31 év.

A nemek szerinti megoszlást tekintve évek óta stagnál a helyzet: a hallgatók 44 százaléka férfi, 56 százalékuk pedig nő. Kiugróan magas (90,6 százalék) a nők aránya a gyermeknevelési karon, ahol például a 430 óvodapedagógus hallgató között mindössze négy férfi található, valamint az egészségügyi karon, ahol 83,6 százalék – derül ki az egyetem tájékoztatójából.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink