hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.

Dr. Kern József az Év Vállalkozója

Dr. Kern József, a Diagon Kft. tulajdonosa kapta az Év Vállalkozója díjat. A cég által kifejlesztett új vérhígító mérőt november végén mutatták be a világ legnagyobb egészségügyi szakvásárán, Düsseldorfban. A találmány forradalmi változást hozhat a véralvadásbetegek életében.

A készülék a cukorbetegeknél már alkalmazott mérőhöz hasonlóan a teljes vérből otthon is képes kimutatni a véralvadás szintjét, azaz az INR-értéket. A probléma csak Magyarországon körülbelül félmillió embert érint, akiknek ma még rendszeres laboratóriumi kontrollra van szükségük és ez a kényelmetlenség is szerepet játszhat abban, hogy negyven százalékuk (igen nagy kockázatot vállalva) rosszul beállított véralvadásszinttel él.

Kern József, a Diagon Kft. alapítója szerint a kis készülék várakozáson felül teljesít. Ma már azt lehet mondani,  a kiállítás óta a fél világ érdeklődött iránta. Amennyiben itthon megkapják az engedélyeket a mérő gyártásához, akkor már jövőre több százezer ember otthon is kezébe veheti.

A cég indonéz és török partnere az elsők között próbálta ki a kis gépet, amely egy csepp vérből is képes direkt módon megállapítani a vér INR-szintet. Mindketten egybehangzóan állítják: „Igazi meglepetés az új szabadalom, lenyűgöző fejlesztés, bár a manuális része még tovább fejleszthető”. 

 

                                             

Névjegy     

 Kern József a szegedi JATE-n szerzett vegyészmérnöki diplomát, majd 1982–1992 között az MTA Izotópkutató Intézetében dolgozott. 1986-ban doktorált kémiából. A Diagon Kft.-t 1989-ben hozta létre, 1992-től kezdve pedig kizárólag a kft. ügyvezető igazgatója.  Sikereit  a Vállalkozók Országos Szövetsége 2011-ben az Év Vállalkozója díjjal jutalmazta.

 

 

 

 

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink