2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.
hirdetés

Magyar találmány a trombózis kezelésének megkönnyítésére

Áttörést hozhat a véralvadásos betegségek ellenőrzésében a magyar Diagon cég legújabb tesztkészüléke, amelyet szerdán külföldi szakemberek rendkívüli érdeklődése mellett mutattak be a világ legnagyobb orvostechnikai szakkiállításán, a düsseldorfi Medica kiállításon.

Kern József, a véralvadás, a hematológia és a molekuláris biológia területeivel foglalkozó cég igazgatója az MTI-nek elmondta: a Diagon által kifejlesztett műszer segítségével a ma már népbetegségnek számító trombózist kapott, véralvadást gátló gyógyszeres kezelésre szoruló betegeknek nem kell heti vagy havi rendszerességgel laboratóriumi vérvételre menniük, hanem a háziorvosnál – a későbbiekben pedig már otthon is – megállapítható majd a gyógyszer adagolásához szükséges, a vérzékenységet jelző, úgynevezett INR-szint.

Az igazgató szerint az egyéves fejlesztés eredményeként létrejött szabadalom nemcsak egyszerűbb és kényelmesebb ellenőrzést, hanem jóval gyorsabb és olcsóbb eljárást ígér a jelenleg rendelkezésre álló technológiáknál.

A véralvadást gátló gyógyszerek pontos adagolása rendkívül fontos a trombózisos betegek kezelésében – magyarázta az igazgató, emlékeztetve arra, hogy a helytelen adagolás újabb vérrögképződéshez vagy pedig – túladagolás esetén – vérzékenységhez vezethet. A pontos gyógyszerbeállítás elengedhetetlenül fontos a kezelés, illetve a gyógyulás érdekében, és a cég által kifejlesztett készülék, illetve az annak segítségével végzett teszt meglehetős biztonsággal ezt segíti elő.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

A ROVAT TÁMOGATÓJA




Bayer Hungária Kft.
Székhely: 1117 Budapest, Dombóvári út 26.
Fióktelep: 2040 Budaörs, Vasút utca 13.
Kapcsolattartásra szolgáló e-mail cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, a 01-09-063142 cégjegyzékszámon

Adószám: 10263002-2-44
Web: www.baymedinfo.hu www.bayer.co.hu

 
hirdetés