hirdetés
2016. május. 25., szerda - Orbán.
hirdetés

Egészségügyi dokumentáció: egységesítenék a kiadási költséget

Egységes díjszabályzatot alakítana ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) az egészségügyi dokumentációk kiadásában. A 2015 végén megfogalmazott hatósági ajánlás nem rendelkezik konkrét összegekről – mondta a rádióORIENTnek Kádár Dóra, az Adatvédelmi Főosztály vizsgálója.

A hatóság 2015-ben ajánlást bocsátott ki az egészségügyi adatkezelések kapcsán. A dokumentum egységesítené az egészségügyi dokumentációk kikérésekor kiszabott költségeket. „A jogszabály előírja, hogy az intézmények díjat számolnak fel a dokumentációk kiadásakor, a költségösszegekről azonban nincsen külön jogszabály”, emelte ki Kádár Dóra vizsgáló hozzátéve, a díjat az egészségügyi szolgáltatók belső szabályzata határozza meg.

A hatóság emberi erőforrások miniszterének címzett ajánlása a díj kiszabásakor mindössze anyag-, technikai- és munkavégzési költségeket venne figyelembe. Az irattári kikérési és ügyviteli díjhoz hasonló, nyereséget hozó költségösszegek nem számolhatóak fel – magyarázta Kádár Dóra. A vizsgáló hozzátette, erre egyedül a nagyobb dokumentumkikérések esetén lenne lehetőség. „A hatóság nem rendelkezett konkrét költségösszegekről, mindössze a díjköteles költségelemeket sorolta fel”, olvasható a rádióORIENT anyagában, amelyből az is kiderül: a NAIH nem támogatja az egészségvédelmi célú megfigyelést.

A műsor teljes hanganyaga itt érhető el.

 

(forrás: orientpress.hu)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

Könyveink


hirdetés