2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.
hirdetés

Kitekintő

Egyre ritkábban mennek betegállományba a német munkavállalók

Két évtizede nem mentek olyan ritkán betegállományba az emberek Németországban, mint az idei év első három hónapjában. Elemzők szerint a munkavállalók az elbocsátástól való félelem miatt jelentenek ritkábban beteget.

A német dolgozók – az influenzajárvány ellenére – az ország 20 évvel ezelőtti újraegyesítése óta nem vették olyan ritkán igénybe a betegállományt, mint idén január és március között – írta a Die Welt című német lap szombati számában, az egészségügyi minisztérium legújabb statisztikáira hivatkozva. Az adatok szerint a munkavállalók a kötelező munkaidejük átlagosan 3,26 százalékát mulasztották el egészségügyi okok miatt, vagyis átlagosan 1,8 munkanapot töltöttek betegállományban az első negyedévben.
Tíz évvel ezelőtt még a munkaidő 4,4 százalékában betegeskedtek a dolgozók a szóban forgó időszakban. A tavalyi adatokhoz képest pedig 5 százalékkal csökkent a betegállományban töltött idő.
Munkaerőpiaci elemzők szerint ennek hátterében az áll, hogy a gazdasági válság miatt az emberek egyre jobban tartanak állásuk elvesztésétől.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink