hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.
hirdetés

Fogyókúrák: féreggel, ecettel, vattával...

Az extrém fogyókúrák történetét eleveníti fel a NOL számos, a  rivaldafényben élő hírességek által terjesztett – olykor meghökkentő – módszert felelevenítve.

Lord Byron például literszámra itta az ecetes vizet. A híres költő a legenda szerint „extrém hajlandóságot" mutatott a hízásra és ennek megfelelően rettegett is a zsírpárnáktól. Úgy tartják, a költő kizárólag vizet, ecetet, főtt tojást és kétszersültet volt hajlandó magához venni, sőt, végül elkeseredésében odáig jutott, hogy éveken át próbált csak napi egy szelet pirítóson és üres teán tengődni, persze az ilyen éhezési szakaszoknak aztán hatalmas, kényszeres zabálások vetettek véget – idéz fel egy régi példát, s máig ismert csapdát a lap.

Mindenidők talán legveszélyesebb és legostobább diétája azonban egészen friss és – ez talán nem meglepő – a modellvilágból származik. A 2000-es évek elején kezdett terjedni a vattagolyó diéta. A modellek a sminklemosáshoz használatos poliészter pamacsokat kávéba, gyümölcslébe és egyéb levekbe áztatva fogyasztották el, mert az ízélmény mellett ez tartós teltségérzést okozott. A diéta egy másik változatában papír zsebkendőt vagy textíliát rágcsálnak el az éhezők.

Az összegyűlt, emészthetetlen anyag megkeményedik, és áthatolhatatlan akadályt hoz létre a gyomorban vagy a belekben, ami csak műtéttel megoldható elzáródáshoz, bélcsavarodáshoz vezethet – idéz egy következményt kultúrtörténeti áttekintésében a nol.hu.

(forrás: NOL)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés