hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

„Fukar kezekkel mérsz, de hisz nagy úr vagy”

Az összeomlással fenyegető kórházi adósság felszámolásának módját illető kormányzati hallgatásról-halogatásról, s az alkalmazott kettős mércéről mond véleményt a Világgazdaság szerzője.

Ha egyáltalán szóba kerül a kórházadósság – írja – , akkor is a régi lemezen: a pazarló kórházak, a rosszul gazdálkodó intézményvezetők tehetnek mindenről. Azt, hogy a rendelkezésre álló forrásokból egyszerűen képtelenség fenntartani a működőképességet, arról odafönt alig hajlandók tudomást venni. Hiszen látszólag minden rendben: az egészségügy elműködik, a betegek megszokják a várólistákat, az orvosok többsége, hiába kell napi szinten szakma kompromisszumokat kötnie a pénztelenség miatt, úgysem megy külföldre, a beszállítók sem mondják fel a szerződéseiket, mert akkor végképp elszáll minden reményük, hogy valaha is a pénzükhöz jutnak.

Az, hogy ez a fajta hozzáállás minimum cinizmus, de inkább szemérmetlenség, sajnos, úgy tűnik, egyre kevésbé számít. Legalábbis addig, amíg a többség szerint rendben van az, hogy az állam szerint egészen más megítélés alá esik, ha neki, mint ha ő tartozik - olvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink