hirdetés
2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.
hirdetés

Furcsa dolgokat fal fel éjjel egy alvaevő

Lesley Cusack nappal szigorúan fogyókúrázik, éjjelente viszont önkontroll nélkül eszi azt, ami szembejön – az alvajárás egy sajátos formájától szenved.

Az alvaevés igen ritka alvási rendellenesség. Az 55 éves brit nő étvágya egyébként remek, éjjelenként 2500 kalóriányi ételt töm magába.  Reggel csak a konyhai nyomokból tud következtetni arra, hogy mit falt fel éjjel. Előfordult már szappan, festék, vazelin, köhögéscsillapító szirup is öntudatlan étrendjében. Hogy elejét vegye alvaevésének, riasztókat szerelt fel a lakásban, hátha azok felébresztik, mikor éji portyára indul. Ám alvajárva a riasztókat is kikapcsolja.

"A legborzalmasabb eddig a festék volt, annyira rettenetes ízű, hogy attól még fel is ébredtem. Mástól és máskor soha. Eltartott egy ideig, míg rájöttem, hogy mi is van a számban" - idézte a nőt a The Daily Telegraph című brit lap.

Paul Reading, a James Cook Egyetemi Kórház neurológusa úgy tudja, hogy a felnőtt brit lakosságnak nagyjából az egy százaléka alvajáró, és egy részük álmában képes egész összetett cselekvéssorra, még főzni is.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés