hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Gátlástalan fejvadászok viszik el a szakembereket

Az elvándorlás miatt már a nagyobb kórházak is súlyos szakemberhiánnyal küzdenek, miközben a külföldi munkára csábító fejvadászok már a vidéki intézményeket is ellepték - mondta a Magyar Hírlapnak Rácz Jenő.

A Veszprém megyei Csolnoky kórház főigazgatója szerint az ajánlattevők egyre gátlástalanabbak.

A nagy megyei kórházakat is utolérte a súlyos szakemberhiány, ami eddig főleg a kisebb városi intézményeket jellemezte. A Veszprém megyei Csolnoky kórházban például százötvennel több dolgozóra lenne szükség az optimális működéshez Rácz Jenő főigazgató számításai szerint. Az intézmény most legalább negyven szakorvost – traumatológustól a belgyógyászig –, száz szakápolót és tíz kisegítőt nélkülöz. Ha a finanszírozás nem jelentene akadályt, további ötven szakembernek tudnának munkát adni.

Szakemberből azonban nincs elegendő, jórészt az elvándorlás miatt. A dolgozókat külföldi munkára toborzó cégek pedig Rácz Jenő szerint már vidéken is egyre gátlástalanabbak. A főigazgató például azzal töltötte a kedd délelőttöt, hogy leszakította a kórházszerte kiragasztott plakátokat, összeszedte a brosúrákat, szórólapokat az osztályokról, amelyek mostanra szinte ellepték az intézményt. Gyanítja, hogy magukat látogatóknak álcázó ügynökök helyezték el ezeket az intézmény területén a viszonylag csöndesebb órákban.

A teljes cikket a Magyar Hírlap oldalán olvashatja.

(forrás: Magyar Hírlap)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés