hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Győrfi: „a kocsihiánybélyegző nem azt jelenti, hogy nincs mentőkocsi Magyarországon”

Egy békásmegyeri nő halála nyomán cikksorozatban számolt be a mentőszolgálatnál uralkodó állapotokról a hir24.hu, ennek lett záróakkordja a mentőszolgálat szóvivőjének interjúja.

Korábban a  Medicalonline is írt az esetről, amelynél a mentő negyven perc alatt érkezett a beteghez, addigra azonban az meghalt. A Hír24 folyamatosan beszámol az eset utóéletéről, bemutatták a mentőszolgálat közleményét az esetről, mely szerint mulasztás nem történt, „négy mentődolgozó a beteg életben maradási esélyeit nem befolyásoló kommunikációs hibát vétett". Hogy milyet, azt nem közölték. Az eset kapcsán nyilatkozott Szócska Miklós, az ágazatot irányító államtitkár is.

Szándékolt zárófelvonásként a Hír24 stúdiójának vendége volt Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője, akit egyebek mellett arról kérdeztek miért van kevesebb mentőautó, van-e elég pénz a mentőknél, és hogy igaz-e, hogy nem minden rohamkocsira jut orvos, s igaz-e, hogy emiatt a korábbiakkal szemben most már lehet túlórapénzt fizetni a szolgálatnál?

(forrás: Hír24)
hirdetés

Könyveink