hirdetés
2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.

Se gyógyszer, se válasz

Megnyilatkozó olvasóik döntő többsége követeli, hogy szólaljon meg végre a mentőszolgálat főigazgatója is a „békásmegyeri ügyben” – derül ki a Hír24 cikkéből

Az „Ön szerint meg kell szólalni az OMSZ főigazgatójának?” kérdésű szavazásra ma reggelig több mint hatezren mondtak igent. Az előzmény, hogy a lapnak nem sikerült megszólaltania a mentőszolgálat vezetőjét. Egy hete írtak egy esetről, amikor is negyven perc alatt ért ki a mentő Békásmegyerre egy beteghez, s addigra a 38 éves nő meghalt. Már akkor jelezték: „A nő nevelőapja szerint a mentésirányító azt mondta neki, hogy ne náluk, hanem Szócska Miklós államtitkárnál reklamáljon, mert kevés a mentőautó”.

Azóta – mint írják – több mentődolgozó kereste meg a szerkesztőséget, s egyebek mellett arról számoltak be, hogy nem csak késtek, hanem az a gyógyszer sem volt náluk, amellyel megmenthették volna a beteget. A szükséges mennyiség ára 300 ezer forint, korábban volt a mentőkben, de már nincs, mert nincs rá pénz.

Mivel a szerkesztők úgy ítélték meg, hogy túl az egyéni drámán hangsúlyos politikai és szakmapolitikai kérdésekbe is ütköztek, keresték a mentőszolgálat vezetőjét, de nem sikerült megszólaltatniuk. Így született a hir24.hu-n a cikk mellé a szavazás.

(forrás: Hír24)
hirdetés

Könyveink