hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Hárommilliárd a vidéki orvosképzés támogatására

Hárommilliárdot hagyott jóvá a kormány a vidéki orvosegyetemek valamint a tudományos akadémia oktatásfejlesztő együttműködésére.

Az 57/2014-es Magyar Közlönyben megjelent 1263/2014. (IV. 22.) kormányhatározat határozat hagyja jóvá „Az élettudományi-klinikai felsőoktatás gyakorlatorientált és hallgatóbarát korszerűsítése a vidéki képzőhelyek nemzetközi versenyképességének erősítésére” című projekt támogatását.

Az egészségipar fejlesztése meghatározó jelentőségű a hazai versenyképesség és nemzetgazdasági teljesítmény tekintetében – indokol a határozat melléklete. –  Ezt kívánja támogatni a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Magyar Tudományos Akadémia, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont és a Debreceni Egyetem összefogásával megvalósuló élettudományi-klinikai együttműködés, amelynek célja olyan szervezet- és képzésfejlesztési intézkedések végrehajtása, amelyek alkalmazkodnak a munkaerő-piaci igényekhez, a társadalmi és szakmai elvárásokhoz, valamint elősegítik az orvosképzés nemzetközi piaci pozíciójának megerősödésétolvasható a Magyar Közlönyben.

(forrás: Magyar Közlöny)

cimkék

hirdetés

Könyveink